Letsers aan het woord

pen Lets

Schrijf mee!

auteur: Frank De Moor

Hey Letsers! Heb je iets leuk meegemaakt met Lets Limburg? Neem dan gerust enkele foto's en stuur je belevenissen naar info@letslimburg.be. Je stukje komt dan waarschijnlijk hier te staan!

Lets Limburg

Kwartetje bloemkransen maken bij Lizette Kwartetje bloemkransen maken bij Lizette

Kwartetje bloemkransen maken bij Lizette

auteur: Lizette Opt Eyndt

datum: 25 oktober 2018

We hebben bij mijn thuis een bloemschiknamiddag gehouden. We hebben een herfstkrans gemaakt die als grafstuk kan gebruikt worden. Het was heel gezellig en we hebben mooie stukken gemaakt.


Kwartetje bloemkransen maken bij Lizette

Kwartetje glasjuwelen maken bij Ines Kwartetje glasjuwelen maken bij Ines

Kwartetje glasjuwelen maken bij Ines

auteur: Ines Gilis

datum: 7 oktober 2018

Gezellig glasjuwelen maken. Wat wil een mens nog meer. Het viel super mee. Ik geef zeker binnenkort nog een workshop!


Kwartetje glasjuwelen maken bij Ines

Kwartetje notenlikeur maken bij Marita Kwartetje notenlikeur maken bij Marita

Kwartetje notenlikeur maken bij Marita

auteur: Marita Rombouts

datum: 10 augustus 2018

We waren met een klein, gezellig groepje van 4 personen : Inge, Jos, Josée en ik.
Bedoeling was om te tonen hoe ik notenlikeur maak, want ik ontdekte intussen dat de naam Porto hiervoor niet mag gebruikt worden.
Bij de deelnemers waren er ook kenners (Josée en Jos). Zij maken ook notenlikeur en wijn. Er werden dus tips gedeeld, waardoor ik ook weer één en ander heb bijgeleerd, zoals het alcoholgehalte dat niet te hoog mag zijn.
Kortom, het was een ontspannende en leerrijke avond. En ik heb als relatief nieuwe letser een paar medeletsers leren kennen.

Kwartetje notenlikeur maken bij Marita

KWARTETJE ‘DVD ‘Leuven mei 68’ bij Hilde Bevers in Eversel

KWARTETJE ‘DVD ‘Leuven mei 68’ bij Hilde Bevers in Eversel

auteur: Hilde Bevers

datum: 17 juli 2018

Het liep niet van een leien dakje om een datum te prikken waarop alle geïnteresseerden op hetzelfde moment tijd hadden, maar nu ben ik fier dat ons kwartetje gelukt is. Hoera!
Clara verwende ons met tiramisu en Gilbert zorgde voor een stevige fles wijn en de inhoud van de DVD bracht ons terug in de (recente) geschiedenis.
We keken samen naar de DVD mei ’68 en we hadden zelfs het geluk iemand in de groep (Sina) te treffen die het hele gebeuren destijds ‘lijfelijk’ had meegemaakt.
50 jaar terug, niet eens zo lang geleden. De DVD verhaalt een belangrijk stukje historiek, dat heel veel in beweging gezet heeft en deel uitmaakt van onze jeugd.
Het werd een interessante avond en deze kwartetjesvorm brengt weer mensen bijeen.


KWARTETJE ‘DVD ‘Leuven mei 68’ bij Hilde Bevers in Eversel

Lets@home bij Evelyn te Lanklaar

Lets@home bij Evelyn te Lanklaar

auteur: Ines Gilis

datum: 12 juli 2018


Supereditie van "Lets@home" ten huize Evelyn Slijters. Warme verwelkoming en verwennerij met zelfgemaakte quiche en notencake. Interessante creabeas ontmoet, gelachen, gesnoept en ideetjes uitgewisseld. Voor herhaling vatbaar!


Lets@home bij Evelyn

Lets drawing night lets drawing night

Drawing night bij Ann

auteur: Ann Creten

datum: 23 maart 2018


En we zijn vertrokken... een eerste kwartetje (= Samen met minimum 4 letsers samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen.)

De drawing night van maart was heel plezierig, aangenaam, productief, ... TOP!

Kwartetje bij Ann

Lets drawing night lets drawing night

Letsfeest 2018 - deel 1

auteur: Mieke

datum: 25 februari 2018


Het Letsfeest is de ideale gelegenheid om kennis te maken met nieuwe letsers en de band nog eens aan te halen met de "oude rotten". Er waren lekkere zelfgemaakte zoete en hartige hapjes, met liefde bereid door de collega-letsers, een gezellig marktje, een toffe kinderhoek en het is the place to be als je op een gemoedelijke en ongedwongen manier wil kennismaken met de troeven van anderen (ik heb bvb. van een heerlijke massage kunnen genieten) of als je je eigen troeven graag eens wat meer in het daglicht wil zetten.

Letsfeest 2018

Letsfeest 2018 - deel 2

auteur: Inge Vanderkinderen

datum: 25 februari 2018

Vanaf 13 .30 uur begon het feest, en de deelnemers kwamen met mondjesmaat binnen. We werden verwelkomt met een zeer lekker verwelkomingsdrankje gemaakt door Jos en Josè Wolfs . Knoops Jos bood ook nog eigen appelsap aan.
Het leek alsof er niet zoveel volk was hoewel er toch een 50 tal mensen waren, wat toch niet zo weinig is. Buiten het feit dat de zaal (door zijn grootte waarschijnlijk) aan de frisse kant was is het toch een leuke namiddag geweest. Er was een marktje en verschillende activiteiten voorzien;.Zo was er een massage die werd aangeboden door Imelda Closset, Sofie Vermeire las onze vingertoppen af en zo kon zij zeggen wie je bent en welke richting je in het leven inneemt, wat je capaciteiten zijn enzo. Ook was er een tafel waar je geschenkdozen kon leren maken, dit met behulp van Cindy Dehasque.
Frank De Moor heeft opnieuw zijn beste beentje voorgezet om iedereen wegwijs te maken in Eland. Er werd ook muziek gedraaid door Isabelle De Gauquier, Kinderanimatie was er onder leiding van Ivo Libens,waar de kids gelukkige mee waren. Er stonden een 10 tal standjes met wat spulletjes en zelfgemaakte dingen. Ook was er een zoekertjes wand opgezet waar iedereen zijn vraag en aanbod kon plaatsen.
De potluk was in de refter tegen de zaal. De keukenploeg zorgde ervoor dat alles mooi en overzichtelijk uitgestald was. Deze was een groot succes doordat iedereen lekkere en verschillende gerechtjes mee had. (Zowel zoet als hartig)

Kwartetje bij Ann

Tarrot namiddag

auteur: Sofie Vermeire

datum: 22 januari 2018

Loïs heeft bij Carmen een leuke namiddag over tarotkaarten gegeven.

Tarot is een set van 78 kaarten met symbolische afbeeldingen. De set wordt gebruikt voor meditatie, persoonlijkheidsanalyse en voor toekomstvoorspelling. Loïs heeft voor Carmen en mijzelf een gepersonaliseerde legging voor dit jaar gelegd op geboortedatum en naar levensopdracht. Een "jaarhoroscoop" is een speciale legging voor voorspellingen en advies over het komende jaar.

Het was heel leerrijk en gezellig.

Tarot namiddag

Letsfeest 2017

auteur: Frank De Moor

datum: 16 september 2017

Het letsfeest ging door in de Vrije Basisschool Sint Joris te Alken. Deze locatie is perfect voor een dergelijk feest te organiseren. Alles is aanwezig en er is veel plaats. Er waren ongeveer een 70-tal aanwezig, waaronder een aantal nieuwe leden. Het feest begon met een ontvangst met schuimwijn. Daarna volgde een kennismakingsbingo om elkaars vraag en aanbod nog wat beter te leren kennen. Vervolgens hebben talrijke letsers leren beeldhouwen onder begeleiding van Mieke en cadeaudoosjes gecreëerd met Ann. De kinderen konden zowel binnen in de sporthal als buiten in de speeltuin spelen. Ivo heeft ook prachtige fantasiekapsels gemaakt van hun haar. Tegelijkertijd kon men verschillende leuke marktjes bezoeken (groenten, spullen, glasjuwelen door Ines,…). Het buffet was uitstekend verzorgd door Sandra en Maria. De 'potluck' was echt verrukkelijk. Er was een grote variatie aan eten: pudding, pannenkoeken, fruit, falafel met hummus, spaanse rijst, soep, tulbandcakes, quinosalade,... Kortom het feest was super! Nog van dat. Nog eens een dikke merci voor de organisatoren en alle helpers! 😊
Letsfeest 2017

Lets marktje in mijn tuin

auteur: Ann Creten

datum: 15 juli 2017

Op 15/07 organiseerde ik een LETS marktje in de tuin.
Het was een zeer aangename namiddag waarbij we elkaar ook wat beter leerden kennen. 7 letsers hadden een kraampje opgezet met zelfgemaakte confituur, cake en speculoos, verse groenten uit de moestuin, boeken, kledij, juwelen en andere spullen die een 2de leven kregen.
Er kwamen enkele letsers een kijkje nemen en een babbeltje slaan. De kinderen konden zich uitleven in de tuin en amuseerden zich door zich te verkleden of met een eigen gemaakt winkeltje.
Het is zeker voor herhaling vatbaar.

Lets marktje in mijn tuin

Letsen aan de maaskant.

auteur: Rita Bemelmans

datum: 3 juni 2017

Op zaterdag 3 juni kwamen een twintigtal geïnteresseerden naar de Lets-info in het dienstencentrum Stockheim te Dilsen-Stokkem. Verschillende deelnemers waren 's middags al actief als vrijwilliger van het Repair Café. "Het is een lange namiddag voor velen van jullie en in ruil voor jullie inspanning en aanwezigheid heb ik een lekker soepke gemaakt" zo verwelkomde Marjan de aanwezigen. Terwijl we genoten van het lekkere groene maagvulsel stelde iedereen zich kort voor. De meesten kwamen van Dilsen-Stokkem, maar ook enkelen van Maasmechelen, iemand uit Kinrooi, Bocholt en een nieuw Letslid uit Opoeteren. Gwendolyn Kortleven van de kerngroep van Lets Limburg deed het verhaal over wat letsen inhoudt, welke afspraken er bestaan en de manier van werken in Limburg. Na anderhalf uur ging iedereen met heel veel informatie naar huis. Enkelen waren onmiddellijk overtuigd van het concept en maakten zichzelf ter plaatse lid. Samen met de vrijwilligers van het Repair Café was de zaal zo weer aan de kant en konden we voldaan naar huis.
Répair Café Dilsen-Stokkem

Lets standje bij Sensatiofestival.

auteur: Lieve Proost

datum: 20 mei 2017

Het SENSATIOFESTIVAL is een common-event waarbij het creatief collectief ‘de kleine goedheid ’ met o.a. vreucht van eigen bodem, de v.z.w. transitie Limburg, de gemeentelijke en provinciale milieudienst en vzw Perspectief samenwerken aan een sociale interculturele en ecologische samenleving. We hebben opnieuw het Lets alfabet opgehangen en voor het eerst ook de banner uitgeprobeerd. Dat is allemaal prima verlopen, een toffe babbel met Rita van Maasmechelen, en boeiende contacten met de andere standhouders.
Senseofestival