Letsers aan het woord

pen Lets

Letsfeest 2017

auteur: Frank De Moor

datum: 16 september 2017

Het letsfeest ging door in de Vrije Basisschool Sint Joris te Alken. Deze locatie is perfect voor een dergelijk feest te organiseren. Alles is aanwezig en er is veel plaats. Er waren ongeveer een 70-tal aanwezig, waaronder een aantal nieuwe leden. Het feest begon met een ontvangst met schuimwijn. Daarna volgde een kennismakingsbingo om elkaars vraag en aanbod nog wat beter te leren kennen. Vervolgens hebben talrijke letsers leren beeldhouwen onder begeleiding van Mieke en cadeaudoosjes gecreëerd met Ann. De kinderen konden zowel binnen in de sporthal als buiten in de speeltuin spelen. Ivo heeft ook prachtige fantasiekapsels gemaakt van hun haar. Tegelijkertijd kon men verschillende leuke marktjes bezoeken (groenten, spullen, glasjuwelen door Ines,…). Het buffet was uitstekend verzorgd door Sandra en Maria. De 'potluck' was echt verrukkelijk. Er was een grote variatie aan eten: pudding, pannenkoeken, fruit, falafel met hummus, spaanse rijst, soep, tulbandcakes, quinosalade,... Kortom het feest was super! Nog van dat. Nog eens een dikke merci voor de organisatoren en alle helpers! 😊
Letsfeest 2017

Lets marktje in mijn tuin

auteur: Ann Creten

datum: 15 juli 2017

Op 15/07 organiseerde ik een LETS marktje in de tuin. Het was een zeer aangename namiddag waarbij we elkaar ook wat beter leerden kennen.

7 letsers hadden een kraampje opgezet met zelfgemaakte confituur, cake en speculoos, verse groenten uit de moestuin, boeken, kledij, juwelen en andere spullen die een 2de leven kregen.

Er kwamen enkele letsers een kijkje nemen en een babbeltje slaan.

De kinderen konden zich uitleven in de tuin en amuseerden zich door zich te verkleden of met een eigen gemaakt winkeltje.

Het is zeker voor herhaling vatbaar.

Lets marktje in mijn tuin

Letsen aan de maaskant.

auteur: Rita Bemelmans

datum: 3 juni 2017

Op zaterdag 3 juni kwamen een twintigtal geïnteresseerden naar de Lets-info in het dienstencentrum Stockheim te Dilsen-Stokkem. Verschillende deelnemers waren 's middags al actief als vrijwilliger van het Repair Café. "Het is een lange namiddag voor velen van jullie en in ruil voor jullie inspanning en aanwezigheid heb ik een lekker soepke gemaakt" zo verwelkomde Marjan de aanwezigen. Terwijl we genoten van het lekkere groene maagvulsel stelde iedereen zich kort voor. De meesten kwamen van Dilsen-Stokkem, maar ook enkelen van Maasmechelen, iemand uit Kinrooi, Bocholt en een nieuw Letslid uit Opoeteren. Gwendolyn Kortleven van de kerngroep van Lets Limburg deed het verhaal over wat letsen inhoudt, welke afspraken er bestaan en de manier van werken in Limburg. Na anderhalf uur ging iedereen met heel veel informatie naar huis. Enkelen waren onmiddellijk overtuigd van het concept en maakten zichzelf ter plaatse lid. Samen met de vrijwilligers van het Repair Café was de zaal zo weer aan de kant en konden we voldaan naar huis.
Répair Café Dilsen-Stokkem

Lets standje bij Sensatiofestival.

auteur: Lieve Proost

datum: 20 mei 2017

Het SENSATIOFESTIVAL is een common-event waarbij het creatief collectief ‘de kleine goedheid ’ met o.a. vreucht van eigen bodem, de v.z.w. transitie Limburg, de gemeentelijke en provinciale milieudienst en vzw Perspectief samenwerken aan een sociale interculturele en ecologische samenleving. We hebben opnieuw het Lets alfabet opgehangen en voor het eerst ook de banner uitgeprobeerd. Dat is allemaal prima verlopen, een toffe babbel met Rita van Maasmechelen, en boeiende contacten met de andere standhouders.
Senseofestival

Schrijf mee!

auteur: Frank De Moor

datum: 18 mei 2017

Hey Letsers! Heb je iets leuk meegemaakt met Lets Limburg? Neem dan gerust enkele foto's en stuur je belevenissen naar info@letslimburg.be. Je stukje komt dan waarschijnlijk hier te staan!
Lets Limburg